Olympia

Project

Type Towns

Datum

2022

Druktechniek: risoprint

Olympia is gebaseerd op de zomerspelen van 2021 in Tokio. In de poster zitten allerlei elementen die te linken zijn aan de stad maar ook aan de Olympische Spelen in de klassieke oudheid. Zo ook de naam van de poster.

In de poster zitten allerlei elementen die verwijzen naar de Olympische Spelen van nu en van de klassieke oudheid. Zo ook de naam van de poster; Olympia. Deze is afgeleid van de stad Olympia in Griekenland waar in 776 voor Christus de eerste Olympische Spelen werd gehouden. De cirkel in het midden verbeeld de zon die ook terug te vinden is op de Japanse vlag. De achtergrond is bedekt met oude en nieuwe gebouwen die je veel tegenkomt in Japan. De vorm van de ‘O’ verwijst naar een atletiekbaan of een wielerbaan, het is maar net wat je erin ziet.

Olympia is onderdeel van het poster serie project Type Towns. Hierin staat op elke poster een letter uit het alfabet centraal. Elke poster heeft een thema en verteld een verhaal. Tijdens het ontwerpproces laat ik mij inspireren door het verhaal en bedenk ik welke druktechniek het best bij het ontwerp past.